Man - 33 jaar

Genezen van 17 jaar rugklachten

December 2017 knakte ik door m’n rug na een weekendje griep. Een steelpannetje kon ik niet meer optillen. Hierdoor belandde ik ongeveer 1,5 maand op bed. Dat je dochter van 5 je sokken aantrekt, en je vrouw je verzorgt, en God… daar was ik klaar mee… !

In de kerk ging het meestal alleen maar over zonden, verdoemenis en nietig mens.Het bracht weinig verandering in mijn leven, ondanks dat ik wel op zoek was. Netflix vulde mijn leven op bed, maar zonder dat ik het wist, sloopte het mijn hart. Opwekking 2018 in Biddinghuizen was begonnen, iets wat we langs de zijlijn voor het eerst meekeken. De zondagavond dienst was begonnen. Wij, die sowieso nooit de tv aanhadden op zondag (dit was ons van huis uit geleerd dat dit niet hoorde), hadden deze keer wel de tv aangedaan. Even de preek volgen en dan naar bed.

We wisten niets van een genezingsdienst en al helemaal niet wie Martin Koornstra was. We waren zo’n “drukke” dominee niet echt gewend met onze achtergrond maar de preek raakte ons en die man sprak alsof hij heel goed wist waar het over ging. Na de preek ging hij ook voor mensen bidden die lichamelijke of psychische ziekten hadden.

Toen de genezingsdienst begon zou er gestart worden met gebed voor mensen met hernia klachten of lage rugklachten. Martin deed de oproep om ook thuis je hand op de zieke plek te leggen. Jen zei: “ DAT MOET JE DOEN GIED, WAAROM NIET”?! Iets onwennig (omdat we dit totaal niet gewend waren) gaven we aan deze oproep gehoor. We legden beide onze handen op mijn rug. Op dat moment dat het gebed zou beginnen stopte de uitzending, en keken we elkaar teleurgesteld aan, want ja, je weet maar nooit…! Van alles geprobeerd om de uitzending terug te krijgen en na 10 minuten lukte dat via Groot Nieuws Radio. De genezingsdienst was intussen al verder gegaan en ik besloot om even naar de wc te gaan. Ik merkte bij het opstaan van de bank dat er iets gaande was in m’n rug. Van de wc teruggekomen zei ik tegen Jen dat ik iets aparts voelde in m’n onderrug. Met m’n handen nog op m’n rug horen wij ineens dat Martin van God doorkreeg dat er nog iemand is met lage rugklachten of een hernia en hij bad: "Pijn verdwijn, rug wordt gezond in Jezus' naam". Op dat moment werd mijn hele lichaam warm, ging mijn rug helemaal tintelen en stond het zweet op mijn voorhoofd. Daarbij voelde ik de pijn en stijfheid uit mijn lichaam verdwijnen. We waren helemaal sprakeloos. ’s Avonds kon ik zelfs mijn tenen weer aanraken, na 17 jaar rugklachten.

We hebben God gedankt voor dit grote wonder en Hij gaf ons de volgende morgen een bijzondere bevestiging. Onze zoon Jason van 2,5 jaar kwam bij ons liggen en Jason tikte mijn rug aan en zei tot 2x toe “papa heppe niet auw rug”. Woorden waar ik op ben gaan staan, als de pijn soms terug dreigde te komen.

Heart “Papa heppe niet auw rug”

Wil je meer weten? Lees ook:

Terug naar overzicht

Ga terug

Lees de volgende getuigenis

Lees getuigenis